Asus ZenFone 5

Huvudkameran med 24 mm tar bra bilder. De kan sparas på microSD-kort. Supervidvinkelkameran har dålig detaljåtergivning.

av Prylguiden #Fototillbehör #Asus
8.7

Den här Android-baserade mobilen har en härlig skärm på 6,2 tum och 64 GB lagringsutrymme som kan utökas med ett microSD-kort. På baksidan sitter två kameror. Huvudkameran är på 12,2 megapixel och har en brännvidd som motsvarar 24 mm samt en ljusstyrka på F1.8, medan den andra är en supervidvinkelkamera på 8,0 megapixel som motsvarar 15 mm. Till skillnad från många andra mobiler med dubbelkamera där man får mer tele, får man med ZenFone 5 alltså mer vidvinkel. Det går att fota i helautomatiskt läge eller i Pro-läget där du kan välja ISO, autofokus, vitbalans och exponeringskompensation. Du kan också fota i råformat, men det är svårt att åstadkomma en snygg brusreducering i konverteringen. Kameran kan ta porträtt med artificiellt oskarp bakgrund. Det fungerar OK, men oskärpan är inte helt i klass med vad man får hos de bästa mobilerna. Även i bra ljus ger vidvinkelkameran bilder där detaljer blir suddiga, och vi råkade ut för att en blå himmel fick fula fläckar. Huvudkameran har i gengäld fin detaljåtergivning. Jämfört med andra mobiler har huvudkameran svag men naturlig färgmättnad, och efter lite enkel bildbehandling får man en bildkvalitet som tål att jämföras med dyrare mobiltelefoner.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Jämfört med andra mobiler har huvudkameran svag men naturlig färgmättnad, och efter lite enkel bildbehandling får man en bildkvalitet som tål att jämföras med dyrare mobiltelefoner.

Specifikationer

Märke
Asus