ASUS PB278Q

I vårt senaste test av skärmar hade Asus inte någon modell som var tillräckligt bra för att vara med. Men det har de nu.

#Fototillbehör #Asus
9.0

En plattskärm består främst av bildpanel, operativsystem med kontakter och menysystem samt design, stativ och chassi. Det sistnämnda är hos Asus PB278Q diskret men tillverkat
av plast, vilket känns billigt.
När det gäller operativsystem ingår alla tänkbara anslutningsmöjligheter, bl.a. Display-port. Asus menysystem är inte översatt till svenska, men har i övrigt alla inställningsmöjligheter som man kan önska sig, inklusive sRGB-inställning som skärmen täcker till 100 procent.
Strömförbrukningen ligger stabilt runt 60 watt. Det är något högt, och värmeutvecklingen speglar också detta. Gällande bildkvaliteten vann Dell UltraSharp U2713HM vårt senaste stortest av skärmar på 27 tum, så vi jämförde Asus PB278Q med den.
Asus var bäst med enastående teckning hela vägen från högdagrar till skuggor och med en helt ren gråskala. Även utbudet av färger är
lysande. Färgmättnaden var däremot i högsta laget, men det justerar man enkelt.

Omdöme

Den något billiga designen och det påvra materialvalet medför att skärmen inte direkt pryder skrivbordet. Å andra sidan är skärmbilden enastående, och PB278Q kan klart rekommenderas till bildbehandling av din fotosamling.

Specifikationer

Märke
Asus