iphone7plus

iPhone 7 Plus 256 GB

Den stora Plus-versionen av iPhone 7 utmärker sig på allvar med kameradelen. Den har nämligen fått ett extra objektiv, och det finns två väldigt goda skäl till det.

#Fototillbehör #Apple
9.2

iPhone 7 Plus 256 GB har två objektiv på baksidan, till skillnad från den vanliga iPhone 7. Det gör att den kan zooma. Det ena objektivet motsvarar 28 mm, och det andra 56 mm, vilket betyder att man nu kan gå närmare med iPhone. I första hand rör det sig alltså bara om 2x, men man kan zooma ända upp till 10x på digital väg, och även om denna metod sällan är bra, har även den digitala zoomen förbättrats.
En annan fördel med det extra objektivet är möjligheten att låta telefonen lägga samman två bilder och därmed åstadkomma skarpa porträtt med oskarp bakgrund. Du kan läsa mer om detta i den utökade recensionen i Prylguiden.
Bildkvaliteten har förbättrats en hel del. Särskilt skuggiga partier har nu många fler detaljer än tidigare. Bilderna är skarpare och vitbalansen är säkrare. Bildbruset är mindre framträdande, och så måste vi självklart nämna att objektivet på 28 mm nu har en ljusstyrka på F1.8, där man tidigare fick nöja sig med F2.2. Man kan även fotografera i råformat.
Selfiekameran framtill har uppgraderats till 7,0 megapixel, och den inbyggda blixten är också något bättre än innan.
Telefonen kommer även med flera andra uppgraderingar som bättre ljud från de små inbyggda stereohögtalarna. Skärmen kan visa en större färgrymd och är ljusstarkare, och så har vår testade modell fått ett lagringsutrymme på hela 256 gigabyte. Batteritiden är också märkbart bättre, så totalt sett har Apple än en gång gjort en bra telefon ännu bättre.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Väsentligt förbättrad kameradel och många andra små uppgraderingar gör att kameraentusiasten hittar argument för att köpa en ny telefon igen.
32 gigabyte kostar 8 790 kronor. 256 gigabyte kostar hela 10 990 kronor.
Det kan man köpa en mycket bättre kamera för, dock utan telefon, appar m.m.

Specifikationer

Märke
Apple