Apple iPhone XS 256 GB

Mycket fin bildkvalitet och autentisk bakgrunds­oskärpa i porträtt. Hastighet och prestanda i topp. Högt pris och få viktiga nyheter i relation till iPhone X. Andra har bättre pris och upplösning.

av Prylguiden #Fototillbehör #Apple
9.0

Nya iPhone XS är en väldesignad mobil med dubbelkamera som ger tele respektive vidvinkel med optisk bildstabilisering. Vi var mycket förtjusta i föregångaren iPhone X, som levererade en verkligt fin bildkvalitet. Sedan dess har Apple infört en ny sensor med större pixlar samt en processor som sägs vara bättre på att hantera brus i svagt ljus. Vi kunde dock bara se marginella skillnader, men bildkvaliteten håller fortfarande absolut toppklass med bra detaljåtergivning och fin brusreducering. Vi upplevde dock att kameran valde 1/4 sekund och ISO 1000 i svagt kvällsljus i stället för att öka ISO-värdet och förkorta slutartiden. Upplösningen är fortfarande 12,0 megapixel, medan bland andra Huawei erbjuder över det dubbla.
Porträttfunktionen har dock utökats, och den nya bländarinställningen fungerar väl med en autentisk bakgrundsoskärpa i exempelvis porträtt. Autofokusen är snabb och säker, och den nya Smart HDR-funktionen är bra på att ta fram fler detaljer i skuggor och högdagrar. Dessutom är 5,8-tumsskärmen något av det bästa vi har sett, med fina färger och många detaljer. Man kan även glädja sig över förbättrad hastighet och prestanda, och Face ID låser upp telefonen på ingen tid alls.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Man kan även glädja sig över förbättrad hastighet och prestanda, och Face ID låser upp telefonen på ingen tid alls.

Specifikationer

Märke
Apple