Apple Imac med Retina 5K-skärm

Det kom som en överraskning för alla när Apple hoppade över 4K-rejset och gick direkt till 5K. Datorn har en av de bästa skärmar vi nånsin har sett och gör dina bilder bättre på flera nivåer.

#Fototillbehör #Apple
9.0

Det första som möter en när den nya Imacen startar är en bild av en bergsida så detaljerad att man inte kan låta bli att lägga ett par minuter på en upptäcktsfärd. Det är inget mindre än en fantastisk upplevelse. Berget står i nationalparken Yosemite, och det är också namnet på Apples nya operativsystem, som har fått en ny layout som ser ofattbart läcker ut i 5K. Det stora huvudnumret är dock skärmen på 27 tum med 5 120 x 2 880 pixlar – totalt 14,7 miljoner. Med så många pixlar skulle man kunna tro att ikoner och tecken blir mikroskopiskt små, men det blir aldrig något problem eftersom allt är anpassat till storleken och skärmen är knivskarp. Bild­behandlingen är fantastisk när man ser så många detaljer och därför bättre kan följa vad skärpan och brusreduceringen gör. Det är magiskt att se hur skärpan appliceras i råkonverteringen när man inte är hänvisad till ett litet utsnitt i 100 procent. Priset är dock högt, och så är det inte så smidigt att bygga ut hårddisken, som i vår modell bara är på en terabyte.

Omdöme

Vi älskar denna Imac för allt som skärmen gör med våra bilder. Storslagna landskap fylls med detaljer, och bildbehandlingen är inte bara en magisk upplevelse, utan blir också mer exakt. Operativsystemet är fint avstämt mot den höga upplösningen. Endast priset är outhärdligt.

Specifikationer

Märke
Apple