ADATA HD330 1 TB

En silikonbeläggning och en inbyggd programvara skyddar hårddisken mot stötar. Krypteringen fungerar bara med Windows-datorer. Mac-användare har inte samma möjlighet.

av Prylguiden #Fototillbehör #ADATA
8.7

Ett hårt slag eller ett fall till marken kan leda till förlorade bilder på en extern hårddisk. ADATAs HD330 gör allt för att hålla dina bilder så säkra som möjligt. En ram av silikon runt hårddisken tar upp de värsta stötarna. Samtidigt pausar en inbyggd programvara överföringen av bilder om hårddisken registrerar våldsamma rörelser. Det är bra, för det är särskilt när en hårddisk skriver eller läser data som risken för skador på rörliga delar är som störst. Vi slog till hårddisken medan den förde över filer, och då pausade den snällt för att sedan återuppta överföringen när skakningarna var över. Filer överförs via usb 3.1, och det tog knappt 17 minuter för oss att överföra 20 gigabyte bilder från datorn till hårddisken, vilket är godkänt.
På en Windows-dator kan man kryptera innehållet på hårddisken. Man anger ett lösenord när man öppnar den för första gången. Sedan har man en 256-bitars kryptering som innebär att man bara kan komma åt innehållet med hjälp av lösenordet. Tyvärr finns inte samma möjlighet för Mac-användare. Det är synd, för det är många fotografer som använder Apples produkter. Hårddisken finns i rött, blått eller svart samt med en, två, fyra eller fem terabyte.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Hårddisken finns i rött, blått eller svart samt med en, två, fyra eller fem terabyte.

Specifikationer

Märke
ADATA