Acer Iconia W4

Om du inte behöver de högsta hastigheterna och det räcker med en mindre skärm, är Acers nya Iconia w4 ett bra alternativ för din nästa surfplatta.

#Fototillbehör #Acer
8.5

Iconia W4 är med sin skärm på 8,0 tum en aning mindre men något tjockare än en Ipad. Den väger 414 gram och kör en fullversion av Windows 8,1, så man kan installera vanliga pc-program samt appar som Photoshop Express, Flickr med mera. Minnet kan byggas ut med ett microSD-kort, vilket är ovärderligt i fotosammanhang. Skärmens upplösning är blygsamma 1 280 x 800 pixel, men färgåtergivningen är fin och bildkvaliteten är mycket bra för prisklassen. I standardkonfigurationen är skärmen mörk, medan batterihållbarheten är bra. Vid fotoanvändning är det fördelaktigt att öka ljusstyrkan och ladda batteriet varje dag om man använder plattan flitigt. Processorn gör ett överraskande bra jobb. Trots sina begränsade 1,33 gigahertz gav Iconia W4 oss hastighetsmätningar som överträffade betydligt dyrare surfplattor. Primärkameran har en upplösning på 5,0 megapixel. Många appar behöver en kamera, så det är bra att ha, men bildkvaliteten lämpar sig bara till enkel registrering.

Omdöme

Iconia W4 är inte en surfplatta som får ditt blod att svalla, och kameran imponerar inte. Men den hanterar dagliga bildbehandlingsuppgifter fint och är behaglig att jobba med när man har ökat skärmstyrkan. Och sist men inte minst är priset riktigt hyggligt.

Specifikationer

Märke
Acer