Canon Speedlite 470EX-AI

Canon Speedlite 470EX-AI

Lyckad innovation med motoriserat huvud gör 470EX-AI till en väldigt intressant blixt. Vi saknar ett bärnstensfärgat filter som gör att man kan kombinera ljus från blixten och glödlampor.

av Prylguiden #Fototillbehör #21
9.0

Den här nya Canon-blixten har en unik funktion. När du aktiverar AI-automatiken vrids det motoriserade huvudet snabbt och automatiskt upp mot taket och avger en ljusglimt. Den används för att mäta om förhållandena lämpar sig för indirekt blixtljus, och om de gör det är det bara att fota loss. Men inte nog med det. Om du väljer att växla från liggande till stående format eller vice versa, vrider sig blixten återigen automatiskt, så att den fortfarande pekar upp mot taket utan att du behöver göra något. Det är praktiskt, det fungerar, det ser väldigt bra ut och ingen annan blixt gör det. Blixten kan användas på alla EOS-kameror, men tyvärr fungerar Ai-tekniken bara fullt ut på EOS-kameror som är tillverkade under andra halvan av 2017 samt från EOS 800D och upp. De har en nyutvecklad algoritm på avståndsmätaren. Vi har förgäves försökt få reda på om Canon planerar en firmwareuppgradering som kan göra äldre kameror kompatibla. Blixtexponeringen är lika bra som hos Canons övriga blixtar. Som namnet antyder är 470EX-AI inte integrerad i Canons radiostyrda blixtsystem. Den är avsedd för situationer när du bara använder en enda kameramonterad blixt, men det klarar den i gengäld väldigt fint. 470EX-AI avlöser ingen annan blixt. Alla befintliga modeller fortsätter. Väska, stativ och bouncer ingår i köpet.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Lyckad innovation med motoriserat huvud
gör 470EX-AI till en väldigt intressant blixt. Vi saknar ett bärnstensfärgat filter som gör att man kan kombinera ljus från blixten och glödlampor.

Specifikationer

Märke
21