HP ENVY Photo 7830

Skrivaren är intuitiv att komma igång med, och anslutningen till hemma­nätverket sker snabbt och utan problem. Priset är en aning högt jämfört med konkurrenterna, vilket är olyckligt när utskriftskvaliteten samtidigt inte är högre än medelmåttig.

av Prylguiden #Fotoskrivare #HP
7.7

HP 7830 är en kombinerad skrivare, skanner, kopieringsmaskin och fax. Den kan stå var som helst i hemmet och skriva ut trådlöst från datorn, mobilen eller surfplattan via hushållets wifi. Enheten har dessutom usb-port och SD-kortläsare. Det är relativt lätt att installera skrivaren, men man behöver trycka bestämt och exakt på den tryckkänsliga skärmen innan den reagerar. Ett A4-foto­ i bästa kvalitet skrivs ut på 3:03 minuter, vilket är acceptabelt utan att imponera. Bildkvaliteten är okej, men till och med på HP:s bästa blanka fotopapper på 300 gram blir bilderna något rödtonade. De saknar tyvärr också nyanser i skuggområdena. HP 7830 använder två bläckpatroner – en svartvit och en med cyan, magenta och gult. När bläcket tar slut kan man beställa nya patroner med appen HP Smart. Själva maskinen är inte jättebillig jämfört med konkurrenterna från Canon och Epson.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Skrivaren är intuitiv att komma igång med, och anslutningen till hemma­nätverket sker snabbt och utan problem.

Priset är en aning högt jämfört med konkurrenterna, vilket är olyckligt när utskriftskvaliteten samtidigt inte är högre än medelmåttig.

Specifikationer

Märke
HP