Epson WorkForce WF-7525

Detaljåtergivningen är bra, men mycket fina detaljer blir inte lika tydliga som hos Canon. Man ser dock bara skillnad om man kan jämföra direkt mellan båda utskrifterna.

#Fotoskrivare #Epson
8.8

Epsons WF-7525 är stor, men överraskande elegant på skrivbordet, och här har vi något så unikt som en A3+-skrivare i förening med en av marknadens ytterst få A3-skannrar. Därför fungerar den också som A3-kopiator, och som om det inte är nog, kan den dessutom faxa och fungera som trådlös nätverksskrivare. Pappersfacken till A4 är inbyggda, men kan med en knapptryckning expanderas, så att de även kan ta A3- och A3+-papper. Lika svårt som det var att installera 1500W, lika enkelt var det att få samtliga funktioner att fungera med WF-7525. Det beror inte minst på de tydliga instruktionerna på den stora lcd-färgdisplayen. Stabiliteten var bra, men utskriftsfunktionen frös ett par gånger. Det drog ner betyget för användarvänlighet. Man kan skriva ut från eller skanna till minneskort i kortläsaren som tar alla vanliga format, till och med xD-kort. Skrivaren har usb-port, så man kan skriva ut direkt från kameran. Färgåtergivningen är bra och neutral, gråtoner blir helt rena och hudtoner blir tjusiga. Färgmättnaden är dock blygsam. Detaljåtergivningen är bra, men mycket fina detaljer blir inte lika tydliga som hos Canon. Man ser dock bara skillnad om man kan jämföra direkt mellan båda utskrifterna. Vi noterade också vid sällsynta tillfällen ett svagt spår tvärs över utskriften. Detta uppstår i pappersmatningen.

Omdöme

Den här multimaskinen var testets stora positiva överraskning. Utskriftskvaliteten är mycket nära testets bästa, och användbarheten är med de många funktionerna i en klass för sig.

Specifikationer

Märke
Epson