Epson SureColor SC-P600

Surecolor SC-P600 är Epsons nya toppmodell för utskrifter i A3+. Den har inbyggt wi-fi, en tryckkänslig skärm och en helt ny bläcktyp som i synnerhet i svartvitt ombesörjer fantastiskt fina utskrifter.

av Prylguiden #Fotoskrivare #Epson
8.9

Epson är kända för att ligga i framkant när det gäller svartvita utskrifter, och den positionen befäster de nu med Surecolor P600, deras nya toppmodell för fotoutskrifteri storleken A3+.
Surecolor är namnet på Epsons nya skrivarserie som använder de nya bläcktyperna Ultrachrome HD och Vivid Magenta, som ska skapa finare övergångar mellan svarta nyanser. Vi har sällan sett så fina och nyanserade gråtoner med teckning också i de tyngsta skuggorna.
Skrivaren har nio bläckpatroner, varav fyra är olika varianter av svart. Det är riktigt fint att patronerna rymmer hela 25,9 ml bläck, så att man slipper byta så ofta. Färgerna Photo Black och Matte Black använder samma färgkanal, men skrivaren ställer själv in sig för den rätta färgen, beroende på om man använder blankt eller matt papper. Det tar dock tre minuter innan skrivaren är klar, och eftersom kanalen måste rensas varje gång går det tyvärr åt en del bläck.

Liten skärm

Det är bra att denna A3+-skrivare har en tryckkänslig skärm. Den är dock bara på 2,7 tum, vilket gör det svårt att pricka ikonerna med fingret. Det finns inbyggt wi-fi, som funkar oklanderligt när man vill skriva ut från sin dator, smarttelefon eller pekdator.
Skrivaren har tre pappersfack, och den kan skriva ut på rullpapper. Användarvänligheten är fin. Vi är däremot besvikna på programvaran, som är mer utvecklad hos Canon Pixma Pro-1 och Pro-10, som är direkta konkurrenter till Surecolor P600. Prismässigt ligger P600 mellan de två, och detsamma gäller bildkvaliteten vid färgutskrifter. P600 skriver ut med en upplösning på 5 760 x 1 440 dpi med en droppstorlek på 2,0 pikoliter. Bilderna har en fin skärpa, och färgerna är naturliga men inte riktigt lika mättade och varierade som hos Canon Pro-1. De svartvita bilderna blir som sagt enastående bra och bättre än i Canons två modeller, med flera nyanserade gråtoner och suverän kontrast.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Gillar man klassiskt svartvita bilder i A3+ är Epson Surecolor SC-P600 skrivaren man ska ha. Den levererar formidabelt fina bilder med nyanserade gråtoner och teckning även i de mörkaste skuggorna. Även färgutskrifterna blir fina. Det finns inbyggt wi-fi och en liten tryckkänslig skärm, och så kan man också skriva ut långa bilder på rullpapper.

Specifikationer

Märke
Epson