Epson expression Premium XP-810

När XP-810 står på skrivbordet är den en elegant och presentabel skrivare. Den har en lcd-skärm som kan vinklas så att den passar i ögonhöjd. Den enda nackdelen är den blanksvarta ytan som är känslig för damm. Inställningen gick utan problem men tog sin tid.

#Fotoskrivare #Epson
6.9

I gengäld får man då också en mycket allsidig maskin som bland annat kan anslutas och fungera som fax om du har en fast telefonlinje.
Skrivaren har två pappersfack i botten. Här finns också en praktisk hållare till den låda man ska använda när man skriver ut text på skrivbara cd-skivor. Pappersfacken är dock något av ett pussel. Man kan råka knuffa in dem för långt, och om de inte kommer in tillräckligt långt sitter de i vägen för displayen.
Skrivarens bullerbild är behaglig, och vi uppmätte ljudet vid utskrift till att röra sig runt rimliga 54 decibel. Fotoutskrifterna blir överlag fina med ganska hög färgmättnad men får också ett svagt magentafärgat stick som gör att i synnerhet varma färger inte blir helt rena. Dessutom är övergångarna marginalt snävare, så att det inte blir så många mellantoner mellan ljust och mörkt. Det dåliga betyget för bildkvailteten avspeglar att svartvita utskrifter ofta drogs med färgstick och stora problem med återgivningen av nyanser i skuggpartierna.

Omdöme

Det är avgörande med en skrivare som kan göra fina svartvita utskrifter, och det kan XP-810 inte. Det är också problem med pappersbackarna, men skrivaren är härligt tyst och snygg.

Specifikationer

Märke
Epson