Epson Expression Premium XP-605

En fotoskrivare kan absolut vara en tjusig sak som pryder sin plats på skrivbordet. Dessutom är pappershanteringen smidig, då man har åtkomst till allt från framsidan. Men systemet är besvärligt.

#Fotoskrivare #Epson
8.6

Epson XP-605 är redo att användas på ett fåtal minuter. Menyn är på svenska, och den är tämligen intuitiv. Kontrollpanelen kan fällas upp i vågrätt läge, vilket underlättar handhavandet, särskilt om maskinen står på ett lågt bord.
Man måste dock tänka på att bara rengöra munstyckena i XP-605 i absoluta nödfall, eftersom rengöringsprocessen kostar bläck. Vi gjorde två rengöringar, och det halverade innehållet i två av skrivarens fem nya bläckpatroner.
Det är en bra tanke att alla pappersfacken hanteras från skrivarens framsida. Men systemet är osmidigt, eftersom skrivaren har hela sex delar som kan fällas upp eller ner, dras ut eller avlägsnas helt, och ett av facken kan till och med råka försvinna in i skrivaren om man inte uppmärksammar det lilla hacket som det ska falla ner i.

Värd att vänta på

XP-605 skannar i en upplösning på 1 200 x 2 400 ppi, vilket är fullt tillräckligt för de allra flesta. Det tar knappt 14 sekunder att skanna ett A4-ark i högsta upplösning. Utskriftsupplösningen är på 5 760 x 1 440 dpi. XP-605 tar relativt gott om tid på sig när den skriver ut färgbilder i högsta kvalitet. Således tog det 2 minuter och 30 sekunder att skriva ut en A4-bild till kant, men det är väntan värt. De fem bläckpatronerna ger detaljerade foton med mättade, naturtrogna färger, fina hudtoner och flytande övergångar från ljust till mörkt i t.ex. en kvällshimmel. Svartvita bilder har en tendens till att bli en aning mörka med ett svagt gulgrönt färgstick, men det är inte alltför störande.
Man kan välja om man vill ansluta multiskrivaren via usb eller wi-fi. Den har inbyggt trådlöst nätverk, och man kan med Epson Iprint skriva ut trådlöst från smarttelefoner och surfplattor i hemmet och skriva ut var som helst i världen genom att mejla dokument direkt till skrivarens unika mejladress. Iprint är kompatibelt med Apple Iphone, Ipad, Ipod touch samt telefoner och surfplattor med Android.

Omdöme

För en dryg tusenlapp får man med Epson XP-605 ett användbart verktyg, som även pryder sin plats tack vare sin fina, vita design. Framsidans pappersfack är lite udda, men å andra sidan blir fotoutskrifterna fina, och bara de svartvita utskrifterna haltar lite. Svenskt menysystem och moderna påfund som trådlös överföring av bilder via appar drar upp betyget.

Specifikationer

Märke
Epson