Canon PIXMA PRO-10S

Suverän på svartvitt

av Prylguiden #Fotoskrivare #Canon
8.6

Hela 20 kilo väger Canons nya fullblodsskrivare för A3+, som trots en tung mekanik tar lång tid på sig att spotta ur sig utskrifterna. Det tog 5 minuter och 33 sekunder innan vi stod med vår A4-bild i högsta kvalitet. Litet bättre gick det med en A3+, som blev klar på 6 minuter och 56 sekunder. Med bildkvaliteten Standard ökar tempot med nästan 33 procent, och jämfört med den högsta kvaliteten blir det då en aning mindre djup i bilderna.
Skärpan är fenomenalt bra, och färgmättnad och färgövergångar är i särklass. Skrivaren är suverän för svartvita bilder, då inte mindre än tre monokroma bläckpatroner ser till att man prickar in precis rätt gråtoner. Skrivaren har totalt tio patroner med pigmenterat bläck. På porträttbilder blir hudtonerna för gula för vår smak. Pro-10S går enkelt att ansluta till ett trådlöst nätverk, och man kan skriva ut från mobiltelefonen.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Svartvita utskrifter blir fenomenalt snygga. Det syns inga färgstick, och man får en bra variation av gråtoner och detaljer i fina högdagrar och djupa skuggor.
Det tar litet för lång tid att skriva ut. Är man otålig bör man därför välja Standard i skrivarmenyn, då det ändå ger ett utmärkt resultat.

Specifikationer

Märke
Canon