Canon PIXMA PRO-100S

Fenomenala gråtoner

#Fotoskrivare #Canon
8.8

A3+-skrivaren Canon Pixma Pro-100S är lillebror till Pro-10S. Den största skillnaden mellan de två är bläcktypen; Pro-100S har 8 färgämnesbaserade bläckpatroner, medan Pro-10S har 10 patroner med pigmentbläck. Skillnaden ska komma till uttryck främst i återgivningen av gråtoner och svart, men Pro-100S presterar bilder som är i stort sett lika snygga. En annan punkt som den vinner på är utskriftshastigheten. Den skriver ut en A4 i bästa kvalitet på 2 minuter och 1 sekund, vilket är dubbelt så snabbt som för storebrodern. Med utskrifter i A3+ tar det 3 minuter och 44 sekunder att skriva ut en färgbild till kant. Den skriver ut med en droppstorlek på 3 pikoliter i upplösningen 4 800 x 2 400 dpi. Skärpan är hygglig, men bilderna blir inte lika knivskarpa som med Pro-10S. Hudtonerna blir en aning gulaktiga, och färgmättnaden är en aning för hög för vår smak. Generellt framstår färgerna dock med ett fint djup och en bra kontrast.

Pixma Pro-100s har tre olika patroner, grå, ljusgrå och svart, som specifikt ser till att gråtonerna blir nyanserade och helt saknar färgstick. Skrivaren kan anslutas till ett trådlöst nätverk, och med de två apparna Pixma Printing Solution och Pro Gallery Print kan man skriva ut direkt från sin surfplatta eller smarttelefon.
Det är alldeles utmärkt att man kan installera olika pluginer och sedan med Adobe Photoshop blixtsnabbt kan välja vilken färgprofil man vill skriva ut med. På så sätt är man säker på att färgerna man ser på skärmen också är de färger som syns på den färdiga utskriften.
Pro-100S har två pappersfack, och skrivaren kan också skriva ut på cd och dvd, men skärm och kortläsare får man vara utan.

Omdöme

Riktigt fina svartvita utskrifter med en uppsjö av gråtoner. Även utskriftshastigheten imponerar, både i A4 och i A3+.
Skärpan kunde gott ha varit en aning bättre, och vi hade gärna sett en lcd-skärm framför möjligheten att skriva ut på cd och dvd.

Specifikationer

Märke
Canon