Canon PIXMA PRO-100

Utskriftskvaliteten är verkligen proffsig med levande färger som härliga hudtoner, rena gråtoner, enastående detaljåtergivning och fin nyansering.

#Fotoskrivare #Canon
8.9

Knappt 20 kilo väger Pixma PRO-100, och bredden är 68,9 cm. Det är med andra ord en ganska välvuxen skrivare, och det vore fel att påstå att den är diskret där den står och tronar på skrivbordet. I gengäld är den ytterst robust, vilket också gäller de två pappersbackarna samt alla lock och hållare till papperet. Man märker kort sagt genast att Pro-100 är en skrivare som tål att användas varje dag på professionell basis. Till skillnad från de två dyrare Canon-modellerna i Pro-serien använder Pro-100 åtta separata färgpatroner med enbart färgbaserat bläck. Tre av patronerna är svart, grå respektive ljusgrå, och förklaringen till detta speciella val får man i samma stund som man skriver ut en svartvit bild. Här är bildkvaliteten nämligen enastående fin med extremt många gråtoner och en suverän kontrast, och samtidigt saknar de svartvita bilderna helt färgstick. Även färgbilder blir fina, med en naturlig värme och glöd samt en bra skärpa och detaljåtergivning. Med Pro-100 kan man välja mellan en rad olika färgprofiler, vilket gör det lätt att optimera utskrifterna beroende på vilken typ av papper som man har lagt i skrivaren. Priset är absolut rimligt, och det enda lilla strecket i kanten är arbetstiden, som inte matchar tiderna hos konkurrenten Epson R2000 vid utskrifter i A3-format.

Omdöme

Pro-100 Är robust inifrån och ut, och bildkvaliteten är riktigt fin med naturliga färger, en bra kontrast och skärpa samt suveräna svartvita bilder. Epson R2000 är dock snabbare.

Specifikationer

Märke
Canon