Canon PIXMA MG6450 Printer

Då MG6450 är testets enda deltagare för under 1 000 kronor är det ingen överraskning att materialet känns litet billigt, men den är i gengäld lätt att sköta, och bläcksystemet är avancerat med cyan, magenta och gult samt svart och fotosvart.

#Fotoskrivare #Canon
7.8

Inställningarna gör man via 3,0-tumsskärmen och tio knappar. Skärmen är inte tryckkänslig, men menyn är på svenska, och man informeras löpande om hur mycket bläck det finns kvar i patronerna, vilket är smart.
Man lägger fotopapperet i en back som inte går att ta ut, vilket gör det besvärligt att justera pappersbredden. Den är den enda i testet som inte går att stänga när papperet ligger i.
Utskriften är en förhållandevis bullrig affär. Under utskriftens gång mätte vi upp till 61 decibel vid örat när skrivaren stod på bordet bredvid. Men i gengäld kommer utskrifterna ut snabbt, och utskriftskvaliteten är fin. Denna billiga sprinter skiljer sig bara marginellt från testets bästa vad gäller kvaliteten på fotoutskrifter, med ganska dämpade färger, vilket är en fördel för porträtt och säkrar rena gråtoner. Skärpa och detaljåtergivning är också bra. Färgmotiv var dock överlag en smula tama jämfört med testets bästa skrivare.
Skannerlocket är blankt men har en ruggad yta och är inte känsligt för damm och repor.

Omdöme

Den billiga skrivaren levererade imponerande utskrifter. Att den inte tar förstaplatsen beror på att funktionerna är för få. Man kan t.ex. inte vara utan ett inbyggt pappersmagasin.

Specifikationer

Märke
Canon