Canon PIXMA MG6350

Med sin höjd på endast 14,8 cm är Canons nyA multiskrivare diskret på skrivbordet. Trots detta har den sex patroner, skanner, dvd-utskrift och wi-fi.

#Fotoskrivare #Canon
8.9

För bara några år sedan var multifunktionsskrivarna alltid stora och klumpiga maskiner, men nya Canon Pixma MG6350 är inte större än en vanlig A4-skrivare. Den är bara 14,8 cm hög, och det är imponerande lite när man tänker på att skrivaren rymmer skannings- och kopieringsenhet samt ett skrivhuvud och hela sex separata patroner. Därmed följer Canon en trend där HP just nu är ledande med sina modeller på bara 10 cm, t.ex. Envy 110. En anledning till att MG6350 kan göras så kompakt är att Canon har slopat det traditionella, lodräta pappersintaget på skrivarens baksida. I stället har MG6350 två vågräta pappersbackar på framsidan, där den översta är till för fotopapper och den nedersta till vanliga A4-ark. Designen är fiffig, men jämfört med tidigare modeller har det blivit något mer omständligt att fylla på papper och byta bläckpatroner.

Många trådlösa möjligheter

Pixma MG6350 har inbyggt wi-fi, vilket innebär att man kan skriva ut trådlöst från datorn eller från sin smarttelefon och surfplatta. Trots den ringa storleken kan skrivaren även skriva direkt på cd- och dvd-skivor. Det görs med en diskret skena i den nedersta pappersbacken.
Den medföljande programvaran installeras på 13 minuter och 20 sekunder, och MG6350 behöver bara 2 minuter och 8 sekunder på sig för att skriva ut ett A4-foto till kant i högsta kvalitet. Ett 10 x 15-foto skrivs ut på 1 minut och 15 sekunder, vilket också är fint.
Skrivaren skriver ut med en droppstorlek på en pikoliter, och färgerna är naturliga med en snygg mättnadsgrad. Även kontrasten är bra, och svartvita utskrifter blir riktigt tjusiga med varierade gråtoner utan färgstick. Skärpan är också fin, dock utan att vara den bästa, och här märks det att skrivaren trots allt är en multifunktionsskrivare och inte en av Canons professionella Pro-skrivare. Multiskrivaren stöder duplexutskrift och kan både kopiera och skanna, och då tar det 12 sekunder för skrivaren att skanna en A4-bild. En automatisk på/av-funktion säkerställer att skrivaren går över i energisparläge när den inte används.

Omdöme

Pixma MG6350 ger riktigt fina utskrifter i ett raskt tempo med varma, naturliga färger och en fin kontrast. Skrivarens design är extremt kompakt. Den kompakta designen betyder dock även att det är lite jobbigt att lägga papper i skrivaren och byta bläckpatroner. För pengarna är MG6350 dock något av ett fynd.

Specifikationer

Märke
Canon