Canon PIXMA iX6550

Utskrifterna blir imponerande bra för priset med fin skärpa och färgmättnad.

#Fotoskrivare #Canon
8.4

Här får man härliga utskrifter till väggen för ett riktigt behärskat pris. Inte nog med att skrivaren är billig, vi hittade även bläckpatronerna på nio milliliter för ytterst rimliga 74 kronor per styck. Du behöver inte heller så många eftersom skrivaren klarar sig med fem patroner: cyan, magenta och gult samt svart och fotosvart. Däremot är det klent bland funktionerna hos iX6550 som inte har wi-fi, Airprint eller möjlighet att skriva ut på cd. Installation och användning av den enkla skrivaren var helt oproblematisk. Å andra sidan är det trist att iX6550 bara ger möjlighet att jobba med bl.a. matt, halvmatt, glansigt och vanligt papper, men inte med Canons fina Art-papper. Vi testade såklart ändå, men till och med bilder utskrivna i gråtoner fick blåstick på det lyxiga Photo-Rag papperet på matt-
inställningen. Skrivarens design är fin, men finishen är plastig, och ovansidan är i en opraktisk spegelblank svart där minsta dammkorn syns. Testets billigaste skrivare har med en droppstorlek på 1,0 pikoliter testets finaste bläckdroppar och även högsta utskriftsupplösning. Utskrifterna blir imponerande bra för priset med fin skärpa och färgmättnad. Detaljåtergivningen är bra, men inte riktigt i klass med Pro-100. De största svagheterna är ett svagt blåstick som ger fin blå himmel, men som också syns i gråtoner.

Omdöme

Testets tveklöst billigaste skrivare ger utan problem snygga A3-utskrifter. Om du kan leva med den plastiga finishen och utan de trådlösa anslutningarna får du mycket för pengarna.

Specifikationer

Märke
Canon