Canon PIXMA iP8750

Denna halvprofessionella fotoskrivare skriver ut dina bästa bilder i upp till A3+. Den har sex separata bläckpatroner och inbyggt wi-fi.

#Fotoskrivare #Canon
8.5

Till skillnad från de mer professionella skrivarna med A3+ har iP8750 inget vågrätt pappersintag. Därför kan det vålla litet problem om man vill använda väldigt tjocka papper, då de måste in genom den lodräta pappershållaren. Skrivaren har ingen skärm men däremot wi-fi, och man bör hämta appen Canon Pixma Printing Solution. Den funkar utmärkt och gör det lätt att välja pappersstorlek och kvalitet i telefonen.

Pixma iP8750 använder sex separata bläckpatroner, och det finns en speciell grå färg som ger fina gråtoner i svartvita bilder. Till foton används svart pigmentbläck, vilket skapar mer korrekta övergångar i kontrastrika motiv, medan de fem andra färgpatronerna innehåller färgbaserat bläck, som ger naturtrogna färger. Skrivaren bullrar ganska mycket, men bildkvaliteten är bra med realistiska färger, som är aningen mindre färgmättade än vad vi tidigare har sett hos Canon. Särskilt hudtonerna är fina, och svartvita bilder saknar färgstick. Omvänt är kontrasten en aning för våldsam, vilket syns på bildernas skuggområden, där de olika mörka nyanserna flyter ihop. Skärpan är godkänd, även om den inte matchar nivån hos de mer professionella modellerna från Epson och Canon. Arbetstempot är något snabbare än hos den billigare konkurrenten Epson XP-950.

Omdöme

För sitt pris är iP8750 en enastående fotoskrivare med mycket naturtrogna färger, där speciellt hudtonerna imponerar. Kontrast och skärpa matchar dock inte dyrare modeller.

Specifikationer

Märke
Canon