Brother MFC-J680DW

För bara strax över tusenlappen får man i MFC-J680DW en arbetshäst som kan både skanna, kopiera, faxa och skriva ut bilder i upp till A4.

#Fotoskrivare #Brother
7.5

För bara strax över tusenlappen får man i MFC-J680DW en arbetshäst som kan både skanna, kopiera, faxa och skriva ut bilder i upp till A4. Brother ska ha beröm för sin strömlinjeformade svarta, kompakta design.
Det tar mindre än en minut att ansluta till ett trådlöst nätverk, och sedan är det lätt att skriva ut via exempelvis Apple Airprint, Google Cloud Print eller direkt från Facebook. Via den tryckkänsliga 2,7-tumsskärmen kan man också snabbt skanna bilder och spara dem direkt i t.ex. Dropbox.
Skrivaren har fyra separata bläck­patroner, och den har tre pappers­intag samt kan skriva ut dubbelsidigt. Den väsnas dock och skakar kraftigt när den skriver ut. Den tog hela 4 minuter och 36 sekunder på sig för att skriva ut en A4-bild i högsta kvalitet. Skärpan och detaljgraden är hygglig, medan färgerna har för lite mättnad och djup. Även hudtonerna blir för gula, medan utskrifter i svartvitt saknar djup i skuggorna och behöver betydligt mer kontrast. Väljer man att skriva ut i normal kvalitet klarar skrivaren det på 2 minuter och 3 sekunder, men då syns det tydliga ränder i enfärgade ytor. En bild i formatet 10 x 15 cm ligger i utmatningsfacket efter 1 minut och 26 sekunder.
Ska skrivaren användas främst för foto­utskrifter bör man lägga 500 kronor mer och titta på konkurrenterna.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Den trådlösa inställningen är otroligt enkel att göra, och man kan skriva ut från och spara till de vanligaste lösningarna bland molntjänster.
Skrivaren väsnas, och färgerna är inte optimala. Svartvita bilder saknar kontrast och realistiska skuggor. Lägg en femhundring mer på en bra fotoskrivare.

Specifikationer

Märke
Brother