Brother MFC-J6720DW

Du kan både skriva ut och skanna i A3, och det finns starka trådlösa möjligheter till ett bra pris. Den här är dock mer avsedd för kontoret än för fotoentusiasten, och det syns på utskrifterna.

#Fotoskrivare #Brother
7.7

Ibland är A4-utskrifter helt enkelt för små, och de stora semiprofessionella A3-skrivarna är för dyra. Då är det värt att överväga en modell som denna från Brother, som kan både skriva ut och skanna i det stora formatet. Det är mycket praktiskt med två pappersfack, så att man kan ha både A4 och A3 i, och allt sköts på framsidan, så den kan stå ända intill väggen. Installationen är enkel, men om man vill byta från att skriva ut via kabel till wi-fi ska man upprepa processen med installationen från cd:n. I gengäld funkar det trådlösa så bra att det bara är att skriva ut direkt från sin smarttelefon utan problem. Som standard sker utskrifterna med en extra hög färgmättnad som är alltför kraftig, så man måste komma ihåg att ändra till inställningen Natur i skrivarens drivrutin när man vill skriva ut bilder. Här är färgmättnaden dock en aning för svag, så färgerna blir överlag för bleka.

Bildkvalitet med nackdelar

Tyvärr är färgen inte det enda minustecknet vad gäller bildkvaliteten. Färgerna har generellt ett gult färgstick som gör hudtoner litet onaturliga, medan svartvita bilder inte blir neutrala. Skärpan och kontrasten är visserligen bra, men även på bra fotopapper syns det korn i enfärgade ytor, så att t.ex. en blå himmel inte blir helt ren. Dessutom märkte vi en tendens till att efterlämna ränder från utskriften i bilden. Det är synd, för skrivaren är relativt snabb på att skriva ut och jobbar tyst. Det tog 1 minut och 55 sekunder att skriva ut A4 i fotokvalitet, medan ett A3-ark klarades på 3 minuter och 10 sekunder. En bild i A4 skannas på 1 minut och 6 sekunder, men kvaliteten räcker inte för de krävande fotografierna, då resultatet lätt blir kornigt.

Vi hade också litet problem med att skriva ut i A3, då vi ofta fick be skrivaren om att prova en extra gång innan den ville skriva ut. I gengäld är priset överkomligt om man letar efter en skrivare till hemmakontoret och om man bara ska skriva ut högkvalitativa bilder då och då.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Denna stora skrivare gör sig utmärkt i rollen som tryckeri för alla uppgifter på hemmakontoret. Du kan både skriva ut och skanna i A3, och wi-fi funkar bra. Du ska dock inte köpa den om du mest vill skriva ut bilder i högsta kvalitet, för här blir Brother definitivt omsprungen av konkurrenterna, främst på grund av färgstick och korn i utskrifterna.

Specifikationer

Märke
Brother