Brother MFC-J491DW

Billig skrivare som ­klarar alla jobb. Det tar för lång tid att skriva ut.

av Prylguiden #Fotoskrivare #Brother
7.3

Den här allt-i-ett-skrivaren till hemmakontoret kräver en ängels tålamod – det måste sägas. Det tar nämligen hela nio minuter och nio sekunder att skriva ut en A4-bild i högsta kvalitet. En bild på 10 x 15 cm tar fem ­minuter och 23 sekunder. När skrivaren är installerad behöver den dessutom sex minuter för att justera bläcknivån.
Multiskrivaren kan skanna, kopiera, faxa och skriva ut bilder. Kvaliteten är jämn. Bilderna har naturliga färger, men hudtonerna är lite för gula. Detaljgraden och skärpan hade kunnat vara bättre i A4, men är acceptabel vid 10 x 15 cm eller A5. Å andra sidan får svartvita bilder ett tjusigt tonomfång utan färgstick, och det är praktiskt att man kan skanna 20 ark i taget, skriva ut på båda sidor av papperet samt ansluta till datorn via både wifi och usb.
Det är enkelt att skriva ut på trådlös väg via Brothers app samt AirPrint och Google Print. Maskinens design signalerar knastertorrt hemmakontor à la 1988, och den lilla skärmen är inte tryckkänslig. Knapparna är också för små och sitter för tätt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Maskinens design signalerar knastertorrt hemmakontor à la 1988, och den lilla skärmen är inte tryckkänslig.

Specifikationer

Märke
Brother