Brother MFC-J4510DW

Nytt sätt att föra in fotopapperet i maskinen sägs göra det betydligt snabbare att skriva ut bilderna. Vi testar om det verkligen stämmer och om bildkvaliteten hänger med.

#Fotoskrivare #Brother
8.6

MFC-J4510DW är den första multifunktionsskrivaren i Brothers nya serie Print 3.0. Det speciella med serien är att man här skriver ut på det andra hållet av papperet än vanligt, alltså i liggande format. Det ska enligt tillverkaren ge mycket snabbare utskrifter.
Den tvåfärgade skrivaren är i en mer stilren design än vad vi vanligtvis ser hos Brother. Man kan frestas att anta att den är starkt inspirerad av Canons Pixma-serie, både när det gäller färg-
schemat och de rundade hörnen. Resultatet är dock fortfarande klumpigare här. Modellen
använder fyra separata bläckpatroner, och vi testade den med tillverkarens Innobella-bläck och Premium Plus Glossy Photo Paper.
Man matar in fotopapperet längst ner i skrivaren. Det kräver att man helt drar ut pappersfacket. Det är bökigt om man bara ska skriva ut en bild, men praktiskt om man ska skriva ut fler.
Skrivaren är inte ljudlös när den skriver ut våra bilder. Den väsnas inte, men den hörs klart och tydligt. När vi skulle skriva ut bilder i liggande format skrev skrivaren inte ut i kant, även om vi ändrade till liggande format i både drivsystem och programvara. Lösningen var att rotera testarket, men det är en väldigt opraktisk metod. Vi hade inga problem när testarket skrevs ut i stående format.
Det tog drygt två och en halv minut att skriva ut A4-foton, så den är inte direkt någon sprinter. Å andra sidan blev resultatet riktigt fint. Det gäller särskilt för hudtoner, som blir naturliga och glödande. Färgmättnaden är kraftfull, och detaljteckningen är lysande. Svärtan hade kunnat vara en liten aning intensivare, men den får godkänt, och det förekommer inga färgstick. Kontrasten och skärpan är också bra.
Det är bra att man kan skriva ut sina bilder trådlöst via wif-fi från mobila enheter som
Iphone och Ipad. En annan fördel är att man kan ansluta till flera sociala medier. Därmed kan man skriva ut direkt från och skanna upp bilder direkt till sitt Facebook- och Flickr-konto.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Skrivaren har en mer stilren design än vad vi vanligen ser hos Brother, men den ger ändå ett klumpigt intryck. Den skriver ut väldigt snygga bilder i ett relativt makligt tempo, men användarvänligheten är inte på topp, så därför fick vi flera felutskrifter. Det är en fördel med trådlösa utskrifter, tydlligt menysystem och åtkomst till ett flertal sociala medier.

Specifikationer

Märke
Brother