Brother DCP-J752DW

Multiskrivaren ligger i Brothers avancerade ände. här får man en allsidig maskin med fina funktioner. Hastigheten och bildkvaliteten ska ha förbättrats, men vi håller inte helt med.

#Fotoskrivare #Brother
7.8

Brother satsar hellre på multifunktionsmaskiner än på dedikerade fotoskrivare, och DCP-J752DW är den senaste i raden. Den tar inte mycket plats på bordet och har en mattsvart yta, och fronten domineras av kontrollmodulen med en tryckkänslig färgskärm på 2,7 tum. Härifrån styrs alla funktioner. Modulen går att vinkla upp så att synvinkeln passar oavsett om man sitter eller står. Skärmen reagerar snabbt vid beröring, och menyn är lätt att hitta i. Det är också här man kommer åt de trådlösa möjligheterna. DCP-J752DW kan nämligen, liksom i stort sett alla nya multiskrivare, skriva ut trådlöst och direkt från molnet. I detta fall kan man t.ex. skriva ut direkt från exempelvis Flickr eller Google Drive. Till sin smarttelefon kan man hämta appen Brother Print & Scan och skriva ut bilderna direkt från telefonen. Det funkar bra.

Långa utskriftstider

DCP-J752DW använder fyra färgpatroner – cyan, gult, magenta och svart, som man lätt byter genom att öppna luckan till höger på skrivarens framsida. Det är en smidig lösning, till skillnad från hos skrivare där man måste öppna hela locket och låta skrivhuvudet åka fram. När det gäller hastigheten är maskinen dock mindre smidig. När vi skrev ut vårt testark i A4 tog det oss över fyra minuter att skriva ut i högsta kvalitet. Med inställningen Fin kom vi ner på omkring två minuter, medan det vid Normal tod 47 sekunder. Men då sjönk bildkvaliteten också betänkligt. Man bör absolut beväpna sig med tålamod och välja den bästa inställningen för att få den bästa färgåtergivningen. Ändå är bildkvaliteten en besvikelse. Färgerna är överlag svaga. Det gäller i synnerhet hudtoner och gröna nyanser, medan de blå blir fina. Detaljåtergivningen är inte heller optimal.
DCP-J752DW kan skanna i 1 200 x 2 400 ppi. Det tog 2 minuter och 24 sekunder att skanna vårt A4-testark i en upplösning på 1 200 x 1 200 ppi. Det är bra och kvaliteten godkänd.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Brother DCP-J752DW bjuder på många fina funktioner till ett acceptabelt pris och är mycket lättskött. Det gäller t.ex. de trådlösa möjligheterna. Tyvärr är utskriftstiderna långa, vilket vore acceptabelt om bildkvaliteten hade varit perfekt. Det är den tyvärr inte. Vi saknar mer tryck i färgerna, och detaljåtergivningen kunde också vara bättre.

Specifikationer

Märke
Brother