Brother DCP-J4120DW

För bara drygt tusenlappen får man här en multiskrivare som skriver ut i A3, har wi-fi med tillgång till molnet och mycket mer. Men har de många funktionerna gått ut över bildkvaliteten?

#Fotoskrivare #Brother
8.5

Vi förväntade oss inte så mycket av utskrifterna från denna nya multiskrivare som bara är 48 cm bred men ändå spottar ur sig bilder i A3. Dess­utom har den inbyggt wi-fi, en tryckkänslig skärm och fyra separata bläckpatroner.
När utskrifterna kommer ut ur den lilla skrivaren ser de dock fina ut. De är detaljerade och skarpa och har ingen synlig kornighet, såvida inte man går riktigt nära. Kontrasten är dock inte lika hög som hos de bästa konkurrenterna, men hos dem får man nöja sig med utskrifter i A4 eller betala ca 500 kronor mer för att få ut bilder i A3. Gråtonerna är för gyllene, så att svart från och till ser brunt ut. Man ser det på test­utskrifter men märker det sällan på vanliga färgbilder, som bara känns litet varma.
Eftersom skrivaren har wi-fi kan man lätt skriva ut utan kablar från både datorn och mobilen, och det är lätt att installera skrivaren via skärmen. Skrivaren gnäller dock svagt under utskriften. En A3-bild blir klar på 4 minuter och 56 sekunder, vilket är acceptabelt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Vi är imponerade över hur mycket man får med denna modell, som skriver ut trådlöst i A3. Bilderna har fina detaljer och en bra skärpa, men svart blir inte riktigt mörkt. Därför är kontrasten svag och färgerna ­litet varma, men till en utmärkt, stor fotoutskrift då och då är den bra.

Specifikationer

Märke
Brother