Canon PIXMA TS9550

Fin multiskrivare som klarar även större format. Bra färgåtergivning, ljudnivå och snabbhet. Svartvitt saknar riktig finess, och för ett par hundralappar till kan du få en särskild fotoskrivare.

av Prylguiden #Fotoskrivare #21
8.5

Nya Pixma TS9550 är en billig möjlighet att skriva ut i A3-format, men foton är inte dess primära fokus. Därför har skrivaren också bara fem bläckpatroner i stället för sex som hos Canons toppmodeller. Man får avstå från en särskild fotogrå patron för svartvita utskrifter – och det är synd, eftersom det märks i de grå nyanserna i svartvita bilder, där övergångarna inte blir riktigt lika bra. Däremot är foto­utskrifterna i färg riktigt fina med klara färger och bra hudtoner.
Eftersom detta är en multiskrivare kan den även skanna, vilket den gör i en upplösning på 1200 x 2400 ppi. Det är inte den bästa upplösningen i klassen, men det är tillräckligt för de flesta. På ovansidan finns en dokumentmatare som kan vara praktisk för hemmakontoret, och alla funktioner styrs enkelt via den stora färgskärmen på 4,3 tum. Det tog oss 12 minuter att få den driftklar med patroner, programvara och wifi, vilket är väldigt bra. En utskrift i A4 i bästa kvalitet tar två minuter och en bild på 10 x 15 centimeter tar 36 sekunder. En utskrift i A3 går på tre minuter och 50 sekunder. Det är ganska snabbt, och så är skrivaren dessutom tyst.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En utskrift i A3 går på tre minuter och 50 sekunder. Det är ganska snabbt, och så är skrivaren dessutom tyst.

Specifikationer

Märke
21