Alien Skin, Exposure 6

Programmet kan enkelt tillföra snygga, analoga effekter till dina bilder, och den nya funktionen Bokeh är fantastisk för att skapa stämningsfylld oskärpa. Det är dock litet väl krävande.

#Program #Alien skin
8.7

Med Exposure 6 får man 450 färdiga effekter och kan med några få klickningar tillföra sina digitala bilder polaroidramar, filmkorn, färgtoner och mycket annat från den analoga filmens dagar. Användargränssnittet är intuitivt, och det är jättebra att arbetstempot har blivit högre jämfört med tidigare versioner.
Det mest revolutionerande nya redskapet är funktionen Bokeh, där man kan lägga till en fin oskarp bakgrund i sina porträttbilder, om man inte har fixat det redan vid exponeringen. Tyvärr krävs det övning innan man lär sig att styra mängden oskärpa samt var oskärpan ska börja och sluta. Lättare är det att tillföra effekter som vinjettering, och det är smart att man nu kan spara sina favoritinställningar i molnet och därmed enkelt dela dem eller använda dem på flera datorer. En annan väsentlig förbättring är att man kan justera färger och ljushet i själva programmet. Användargränssnittet är mer intuitivt än hos konkurrenter som Nik Analog Efex Pro, som dock har fler färdiga effekter.

Omdöme

De många färdiga effekterna gör det både lätt och roligt att testa sig fram till den rätta analoga stilen. Den nya bokeh-funktionen tar ett tag att bli vän med, men det är värt besväret. Exposure 6 är starkt för sitt pris, även om det tyvärr inte funkar som plugin till Elements.

Specifikationer

Märke
Alien skin