Sigma 8-16mm F4.5-5.6 DC HSM

Skärpan är riktigt bra vid F8.0, men det är i synnerhet kvaliteten vid full bländaröppning som imponerar genom att vara nästan lika bra.

#Objektiv #Sigma
8.8

Detta objektiv till kameror med APS-C-sensor, och de 114 graderna, innebär att du kan stå i hörnet av en lokal och ta en bild där du får med alla fyra väggarna. Det är användbart. Bättre blir det bara av att bildkvaliteten är imponerande bra. Missteckning och vinjettering är genomsnittliga och kan lätt korrigeras i bildbehandlingen. Skärpan är riktigt bra vid F8.0, men det är i synnerhet kvaliteten vid full bländaröppning som imponerar genom att vara nästan lika bra. Helt nerbländat faller skärpan, men det kan vi leva med. Autofokusen är av den ljudlösa HSM-typen och är lika snabb och exakt som Canons originalobjektiv. Fokusringen snurrar åt samma håll som på originalobjektiven, medan zoomringen snurrar åt andra hållet.

Omdöme

Här är vårt val till APS-C-kameror. Det är utmärkt och priset är bra. Det ger mer vidvinkel än originalet på 10–22 mm och håller en fin skärpa på de viktigaste bländarvärdena.

Specifikationer

Märke
Sigma