Ricoh WG-M1

Ricoh har kommit med en cool actionkamera för både stillbilder och HD-video. Funktionsmässigt ligger kameran nära den levande legenden Gopro, och trots att den har inbyggd skärm kostar WG-M1 bara hälften så mycket.

#Kameror #Ricoh
8.7

Sex år har förflutit sedan danska Phase One lanserade sin första råkonverterare, Capture One Pro. I dag tillhör den ett av marknadens bästa och mest professionella program för råkonvertering. Tempot har dragits upp, och det har blivit ännu lättare och snabbare att öppna och jobba med flera råfiler åt gången. Det har också blivit lättare att applicera justeringarna man har gjort på en bild till en hel samling av råbilder, vilket är en stor vinst om man har tagit många bilder i samma sorts ljus.
Programmet känner igen ens kamera bland 300 olika modeller, varefter det automatiskt tar hänsyn till programmets brusreducering och färgåtergivning. Capture One Pro 8 bjuder på den mest nyanserade svartvitkonverteringen vi någonsin har sett. Det finns också en utmärkt organiseringsdel, men den är inte lika intuitiv som i Lightroom. Användargränssnittet känns överväldigande, och programmet är inte helt optimalt som förstahandsval om man just har börjat fota i råformat.

Omdöme

Ricoh WG-M1 är en riktigt kul kamera som kommer att ge dig annorlunda bilder både över och under vattnet samt i snö och sand. Man får en extrem vidvinkel och bra bildkvalitet, och skärmen gör det lätt att sköta kameran. För detta pris rör det sig om ett riktigt bra köp.

Specifikationer

Märke
Ricoh