Nikon COOLPIX P7800

Nikon P7800 är utrustad med ett utmärkt objektiv på 28–200 mm, som går från F2.0 till F4.0. Den har både elektronisk sökare och en vridbar skärm.

#Kameror #Nikon
8.4

Kameran är dessutom utförd i samma robusta finish som Nikons spegelreflexer. Ergonomin är hygglig, och P7800 är kompatibel med Nikons stora blixtsystem samt wi-fi via adaptern WU-1a. Autofokusen har ingen hjälplampa. Det finns fler knappar och vridrattar än på någon annan kamera i denna klass. Bildkvaliteten är enastående. Färgåtergivningen hos Canon G16 är kanske en aning mer tilltalande, men skärpa och detaljåtergivning hos P7800 är riktigt fin. I våra mätningar av bildbruset ligger P7800 fint i mitten, men iso-omfånget går bara till 3 200, vilket kan utökas till 6 400. I gengäld kan du välja vid vilken längsta slutartid som kameran ska ändra iso. Nikon Coolpix är nära att vinna, men den är mycket större och tyngre samt svårare att ställa in än konkurrenterna. Den har massor av knappar, men t.ex. iso måste ställas in med två knappar som ska hållas in samtidigt. Det finns inga likheter med handhavandet hos Nikons spegelreflexer. Värst är kanske att skärmen och sökaren visar motivet och den färdiga bilden på olika sätt. Sökaren visar en bild med låg kontrast; skärmen visar det som blir. Och det blir bra.

Omdöme

Kraftig zoom och en fin bildkvalitet lär få många att välja Nikons bästa kamera i denna klass. Handhavande och lurig sökare drar dock ner betyget.

Specifikationer

Märke
Nikon
Milj. Pixlar
12,0
Brännviddsförl./optisk zoom
7,1
LCD-skärm
3,0
Bilder/sekund
8,0
Max. ISO
6400