Leica V-Lux 4

Bortsett från kosmetiska skillnader verkar Leica V-Lux 4 vara identisk med testvinnaren, FZ200. Vi kan dock uppmäta små skillnader, som vi får tillskriva Leicas finjustering av kameran.

#Kameror #Leica
8.5

Panasonic och Leica har spelat dubbel i åratal. Leica har hjälpt Panasonic med objektiv, medan Panasonic har levererat prisrimliga kameror till Leica. Bortsett från kosmetiska skillnader verkar Leica V-Lux 4 vara identisk med testvinnaren, FZ200. Vi kan dock uppmäta små skillnader, som vi får tillskriva Leicas finjustering av kameran. Färgerna verkar mer dämpade och neutrala, och vi ser att brusreduceringen inte tar i lika hårt, vilket är bra för detaljgraden. När det bara blir en andraplats beror det på det höga priset. Det ingår dock en fullversion av Lightroom 5. Om du alltid har önskat dig en kamera med den runda, röda loggan kan du med gott samvete slå till nu. Precis som FZ200 levererar V-Lux 4 en mycket hög andel bra bilder tack vare det skarpa objektivet som klarar ända ner till bländare F2.8 i hela zoomomfånget. Bildstabiliseringen är fin och autofokusen utmärkt. Detaljåtergivningen är enastående, kameran kan fota i råformat, och det ingår ett bra motljusskydd. Skärmen kan vändas och vridas åt alla håll, och den elektroniska sökaren håller toppklass i detta test. Det är lätt att ställa in de många möjligheterna, där tre knappar går att användaranpassa, och menyn är överskådlig. Kameran klarar att ta tolv bilder i sekunden, men den måste ge upp efter en sekund.

Omdöme

V-Lux 4 är i nästan identisk med testvinnaren. Merpriset är för dig som alltid har önskat dig en kamera med den röda Leicaloggan och vill ha Lightroom 5.

Specifikationer

Märke
Leica
Milj. Pixlar
12
Brännviddsförl./optisk zoom
24x
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
12
Max. ISO
6400