Fujifilm FinePix XP200

XP200 är en attraktiv kamera som till ett fint pris ger en alldeles utmärkt bildkvalitet. Det gäller inte minst färg- och detaljåtergivningen.

#Kameror #Fujifilm
8.8

XP200 är läckert och robust byggd, med en kraftig gummibelagd undersida och ett närmast överdimensionerat lås på den lucka i sidan som skyddar kort, batteri och kontakter. Luckan har till och med en av de bästa tätningslister vi har sett på en vattentät kompaktkamera. Inget med kamerans material, design eller finish avslöjar att den är en av klassens billigaste kameror. Den optiska zoomen på 5x täcker 28‑140 mm, vilket är fint över vattnet, men under vattnet hade det varit bättre med mer vidvinkel. Kamerans främsta fördel är en verkligt fin och naturlig färgåtergivning under vatten, som nästan neutraliserar färgerna men ändå efterlämnar ett karakteristiskt spår av färgspelet under vatten. Även över vattenytan briljerar kameran. Exponeringen är säker, och kameran gör en fin detaljering av sina 15,9 miljoner pixlar. Vinjettering och missteckning åtgärdas helt vid bildalstringen. Kamerans lägsta delbetyg är användarvänligheten. Det beror på att de små knapparna sitter litet för tätt samt att menysystemet inte är så lättavläst och välstrukturerat som hos de bästa konkurrenterna. Kameran kan faktiskt ta 60 bilder i sekunden i följd, men det gäller bilder tagna i Full HD. Det innebär att upplösningen då är lägre. Kameran finns i färgerna blått, gult, rött och svart.

Omdöme

XP200 är en attraktiv kamera som till ett fint pris ger en alldeles utmärkt bildkvalitet. Det gäller inte minst färg- och detaljåtergivningen.

Specifikationer

Märke
Fujifilm
Milj. Pixlar
15,9
Brännviddsförl./optisk zoom
5x
LCD-skärm
3,0
Bilder/sekund
9,0
Max. ISO
6400