Canon Powershot G16

Låt oss utgå ifrån vad en kamera i den här klassen ska kunna. Vi vill gärna ha en kompakt kamera med hög bildkvalitet, bra fotomöjligheter och ett rimligt pris.

#Kameror #Canon
8.7

Canon G16 är inte perfekt, men den levererar bättre än någon annan kamera i samma klass. Börjar vi med objektivet täcker det 28–140 mm från F1.8, vilket är enastående bra. Den har optisk bildstabilisering och inbyggt objektivlock. Design, finish, ergonomi och medföljande programvara ligger nära EOS-spegelreflexerna. Dessutom är kameran kompatibel med Canons EX-blixtsystem och har inbyggt wi-fi. Bildalstringen är mycket fin, med testets bästa färgåtergivning och en skärpa och detaljåtergivning som bara ligger marginellt under Nikon Coolpix P7800. Brusmätningarna ser fina ut, och i praktiken kan man faktiskt ta användbara bilder nattetid – på fri hand. Inställningarna gör man med optimalt utformade knappar och vridrattar som är välplacerade. Skärmen går inte att vinkla, vilket är synd och något som konkurrenterna klarar. Dessutom är det obegripligt att Canon fortfarande inte har någon panoramaautomatik, och den optiska sökaren ligger en klass under Fujifilm X20. Canon Powershot G16 är inte perfekt, men den levererar det som en kamera i denna klass ska klara, och den är vårt val.

Omdöme

G16 är lätt att jobba med och tar utmärkta bilder med klassens finaste färger. Lägg därtill en bra, kraftig zoom och inbyggt objektivlock.

Specifikationer

Märke
Canon
Milj. Pixlar
12,0
Brännviddsförl./optisk zoom
5x
LCD-skärm
3,0
Bilder/sekund
12,2
Max. ISO
12.800