Canon COOLPIX AW120

Som den enda kameran i klassen bjuder Nikon på 24 mm vidvinkel. Bildkvaliteten är fin, och dessutom kan man glädja sig åt att det finns gps.

#Kameror #Canon
8.4

Även i den nyaste versionen, AW120, finns Nikons actionkamera i en kamouflagefärgad finish. Den finns dock även i diskret svart, nobel blå och knallröd. Bildkvaliteten är fin, vilket inte minst beror på en bra detaljåtergivning. Objektivet är ljusstarkt, så man kan hålla sig på ett lägre iso, och bildbruset är kraftigt vid högt iso för kameror i denna klass. Zoomomfånget motsvarar 24–120 mm. Med 24 mm kan du komma nära ditt motiv och därmed få färre orenheter i vattnet mellan kameran och motivet än med andra modeller i denna klass. Och det syns. Det är konstigt att en så här specialiserad kamera inte har någon vitbalansinställning för undervattensfoto. Det finns ett undervattensprogram, men det är inte riktigt lika bra, då det låser alla andra inställningar än bildstorlek och exponeringskompensation – och vitbalansen är normal Auto. Det går ut över bildkvalitetsbetyget, för vitbalansen blir inte exakt. En funktion vi gillar är gps:en. Utöver koordinater i jpeg-filen kan man också på en karta på skärmen visa var bilden är tagen och åt vilket håll. Ergonomin är genomsnittlig. Man får inte så bra tag i den hala kameran, och packningen till kort, batteri och kontakter känns inte helt övertygande. Knapparna är små och sitter tätt, och speciellt zoomknappen är svår att styra.

Omdöme

Som den enda kameran i klassen bjuder Nikon på 24 mm vidvinkel. Bildkvaliteten är fin, och dessutom kan man glädja sig åt att det finns gps.

Specifikationer

Märke
Canon
Milj. Pixlar
15,9
Brännviddsförl./optisk zoom
5x
LCD-skärm
3,0
Bilder/sekund
7,0
Max. ISO
6400