Lowepro ProTactic 350 AW

Med sin nya väskserie har Lowepro skapat en extremt kompakt ryggsäck för krävande actionfotografer. Ändå är Protactic 350 AW fullspäckad med fiffiga detaljer.

#Fotoväskor #Lowepro
9.1

Protactic är namnet på Lowepros senaste serie av kameraryggsäckar för krävande fotografer. Protactic 350 AW är kompakt men rymmer ändå två kamerahus i fullformatsstorlek och upp till sex objektiv samt en bärbar dator på 13 tum. Dessutom har den massor av småfickor för tillbehör. Det speciella med den nya serien är den skyddande skalkonstruktionen längst upp samt de många elastiska stroppar som omgärdar ryggan. Här kan man haka fast alla möjliga prylar efter behov. Det är smart. Det ingår till och med extrafickor och väskor för detta. Längst ner sitter ett regnskydd, och man kommer åt utrustningen via hela fyra blixtlås.
Ergonomin är mycket fin, med fina vadderingar av både axelremmar och höftbälte. Dessutom är ryggstycket väl ventilerat. Det enda minuset är egentligen att ryggsäcken är en renodlad fotoväska, och det finns således inte plats för kläder eller andra saker till utflykten, men den kompakta och genomtänkta designen för ­actionfotografen är en god prioritering.

Omdöme

Den kompakta designen överraskar med en uppsjö av fiffiga detaljer och ett läckert materialval. Lowepro Protactic 350 AW är dessutom ytterst robust, och med sin goda ergonomi kommer den att tilltala många fotografer som behöver mycket prylar på ett litet utrymme.

Specifikationer

Märke
Lowepro