Sony Xperia Z2

Sony är klara med en ny toppmodell bland sina Android-telefoner. Xperia Z2 tar seriösa bilder, och så är den en av världens första smarttelefoner som kan filma i 4K.

#Fototillbehör #Sony
8.6

Nya Z2 är vattentät och har en stor sensor och en ljusstark optik på F2.0. Glansnumret stavas 4K och ger massor av detaljer i de fina videoklippen, där färger och exponering är bra. Sensorn blir dock varm vid den höga upplösningen, och vid längre tagningar var den tvungen att svalna innan vi kunde filma igen. Tyvärr kan man inte själv fokusera när man filmar, och autofokusen står ofta och hugger så att det ser ut som om kameran zoomar in och ut litet grand.
Sony slår på stora trumman för skärmen. Den är detaljerad, men färgerna är för starka och går inte att dämpa. Därför får bilderna en onaturlig färgmättnad, och hudtoner blir för röda.
Kameran har en upplösning på 20,7 megapixel men tar som standard bilder på 8,3 megapixel. Bilderna är bland de bästa vi har sett från en telefon. Detaljåtergivningen är utmärkt, färgerna är fina och det dynamiska omfånget är bra. Svagt ljus klaras fint av den bakbelysta cmos-sensorn. Vi kunde dock inte alltid få fokus att hamna rätt, särskilt inte på nära motiv.

Omdöme

En läcker telefon som tar bra bilder och fina videor i hög upplösning. Bildernas färger är bra och har gott om detaljer. Dessutom exponerar kameradelen i stort sett alltid rätt. Autofokusen kan dock vara lurig både när man filmar och när man tar stillbilder.

Specifikationer

Märke
Sony