Reflecta, Smartphone Scan

Tyska Reflecta har gjort en kul skanner för smarttelefoner, där man med hjälp av en app kan skanna film, dior och pappersbilder. Frågan är om man kan ha den till något vettigt.

#Fototillbehör #Reflecta
6.9

Det finns mycket kul utrustning till smarttelefoner, bl.a. denna skanner från Reflecta. Den fungerar genom att man installerar gratisappen Iphotojet på sin smarttelefon, varefter man sätter telefonen i en hållare längst upp på skannern. Man kan sedan sätta i film eller dior via en hållare på skannerns framsida. Man kan också skanna pappersbilder i storleken 9 x 13 eller 10 x 15 cm. Här använder man en speciell hållare i sidan av skannern. När maskinen är igång och appen aktiverad kan man bestämma om man vill skanna dior eller fotografier. Sedan belyser en diodlampa i skannern det isatta fotot, som då avfotograferas av telefonens kamera. Det funkar snabbt och lätt. Man ska dock vara medveten om att skannern bara levererar den bildkvalitet som kameran klarar. Dessutom är den inte alls på nivå med riktiga skannrar. Reflectas modell har sitt största berättigande när det gäller delning av gamla bilder på t.ex. Facebook, då man snabbt kan skanna och ladda upp bilderna från telefonen.

Omdöme

Reflecta-skannern är mest av allt en kul leksak och kan inte konkurrera med vare sig flatbäddsskannrar eller dedikerade filmskannrar. Behöver man snabbt skanna gamla dior eller pappersbilder för att dela dem på Facebook är den dock en fiffig genväg.

Specifikationer

Märke
Reflecta