Nissin i40

Med i40 har Nissin bevisat att en extern blixt inte behöver vara stor för att prestera ordentligt. Dessutom är priset verkligen fint. Man slipper dock inte undan kompromisser.

#Fototillbehör #Nissin
8.3

Med i40 erbjuder Nissin en ytterst kompakt men kraftfull blixt. Den väger bara 203 gram, och med en höjd på 8,5 cm är den bara hälften så hög som tillverkarens stora modeller. Nissin i40 kan avfyras trådlöst som slav och stöder slutartider på upp till 1/8 000 sekund. Trots det lilla formatet är ledtalet 40, och det märks i att blixten nästan kan mäta sig med några av toppmodellerna. Medan t.ex. Nikon SB-700 täcker omfånget 24–120 mm, klarar i40 24–105 mm. Dessutom kan man med en vidvinkeldiffusor använda 16 mm, vilket går bra. Nissin i40 funkar inte som masterblixt som t.ex. SB-700. I gengäld finns det en inbyggd videolampa som kan vara bra i en handvändning, men den har inte tillräckligt med kraft för att lysa upp större rum.

Blixten styrs lätt via de två inställningsrattarna, där man kan välja mellan videoljus, manuell, slav, auto och TTL, då blixten styrs från kameran. Huvudet är vridbart men mekanismen klen. Den låga profilen gör att stora objektiv kastar skuggor om blixten pekas rakt fram.

Omdöme

Behöver man en liten blixt med hyggliga inställningsmöjligheter och funktioner är Nissin i40 ett fint val. Prismässigt ligger den knappt en tusenlapp under Nikon SB700. Man får dock undvara masterfunktion och extra ljusstyrka. Storleken är perfekt för systemkameror.

Specifikationer

Märke
Nissin