Asus PQ321

Bakom det ordinära namnet döljer sig den grymmaste skärmen vi någonsin har testat. Du får Ultra HD och 32 tums toppklass, men den är bara för de välbeställda.

#Fototillbehör #Asus
8.5

Full HD har nuförtiden alla tillgång till, så nu är det dags för nästa steg uppför kvalitetsstegen. Det heter Ultra HD eller 4K, och upplösningen är galna 3 840 x 2 160 pixel. De första videokamerorna kan redan filma i 4K, men det har man glädje av först när man använder en skärm som Asus PQ321. Vi spelade in i 4K med en Gopro Black Edition, och det är fantastiskt att uppleva hur man bara kan dra sig närmare skärmen och se detaljer som man inte uppfattade på normalt avstånd.

Detaljåtergivningen representerar helt enkelt ett jättesteg framåt. Färger, tonskalor, skärpa och alla andra kvalitetsparametrar tar sig också bra ut, oavsett om du använder skärmen för att bildbehandla eller visa film. Systemkraven är höga. Du behöver en stationär dator och ett relativt nytt grafikkort med Displayport-kontakt. Vi fick kämpa för att få skärmen att visa 4K vid de utlovade 60 Hz. Tack vare bra support från Asus lyckades vi dock lösa problemen, och det var värt besväret. Priset är tyvärr inte något tryckfel.

Omdöme

Betyget avspeglar förnämliga funktioner med skyhög upplösning och en alldeles enastående bildkvalitet, men också att användarvänligheten är låg och priset för högt. Om du är en teknisk pionjär med välfyllt kreditkort är PQ321 dock ett måste.

Specifikationer

Märke
Asus