Apple iPad Air 2 128GB

Den nya pekdatorn från Apple är rasande snabb på bildbehandling, och nu kan man till och med leka med råfiler. Den är imponerande slank, och så har den en väkommen bonus för fotoentusiasten.

#Fototillbehör #Apple
9.1

Det är ett nöje att göra justeringar av sina bilder med den nya Ipaden, för det går riktigt snabbt. Du kan justera ljushet, färger och kontrast i Adobe Lightroom mobile eller Google Snapseed helt utan väntetider. Vi försökte också jobba med råfiler i appen Photoraw, och det funkade helt smärtfritt. Hastigheten är hög när man jämför med en två år äldre Ipad, där apparna startar tre till fyra gånger långsammare. Det är en markant skillnad. Skärmen bjuder på en litet finare kontrast, men det är inte här som fotoentusiasten upplever den stora uppgraderingen; det är på kamerasidan. Det är upplösningen som nu har blivit hela 8,0 miljoner pixlar, och bildkvaliteten är generellt ganska fin, med en fin balans mellan detaljer och brusfria bilder i bra ljus. De enskilda pixlarna är dock mindre än på en Iphone, och det syns i form av något fler korn, speciellt i svagt ljus. Air 2 är bara 6,1 mm tjock, och det är ett stort plus när man vill ha den med sig i fotoväskan eller bara vill ligga på soffan och kolla bilder.

Omdöme

Den nya Ipaden ska du ha om du avskyr att vänta. Den är nämligen blixtsnabb och hanterar t.o.m. råfiler. Bilderna ser bra ut för en pekdator men når inte riktigt nivån i en telefon som Iphone 6. Det gör dock inget, och de kompakta måtten gör Ipad Air 2 superläcker.

Specifikationer

Märke
Apple