HP ENVY 120 e-All-in-One

Det ligger verkligen en känsla av stil över denna eleganta multi-skrivaren. Den kan överföra bilder trådlöst via wi-fi, och bildkvaliteten är generellt bra. Hudtoner kan dock vara en utmaning.

#Fotoskrivare #HP
8.7

Envy 120 är en ytterst elegant multiskrivare i en exklusiv design med glaslock till skannerdelen, där man för ovanlighetens skull ska lägga dokument med bildsidan uppåt. Maskinen är bara 11 cm hög. Fronten består av en stor kontrollpanel med en tryckkänslig färgskärm på 4,3 tum. En motor säkerställer på praktiskt vis att fronten fälls upp när det är en utskrift på väg ut eller när man ska lägga papper i skrivaren. Under utskrift fälls det ut en smal hållare som den färdiga utskriften lägger sig på.
Det går snabbt att komma igång eftersom man bara behöver sätta två bläckpatroner i modellen, och hela installationen sker både lätt och intuitivt. Pappersinmatning görs via ett fack på framsidan. Det räcker inte alltid att placera papperet i facket, utan man behöver också själv knuffa på innan skrivaren hugger tag, vilket är opraktiskt. Å andra sidan är skrivaren tystgående, och detta är ett stort plus.

Härliga färger

Utskrifterna från HP-skrivaren är värda att vänta på, och hastigheten är det definitivt inget fel på. Vi skrev ut i A4-storlek på HP Premium Plus Glossy. En fotoutskrift i bästa kvalitet tar lite över en och en halv minut att skriva ut, vilket är fullt acceptabelt. Om det inte är många detaljer i bilden kan hastigheten komma under en minut.
Bilderna är i bra kvalitet med mättade färger och fin teckning i detaljerna. Svärtan är ren, och kontrasten är hög, stundtals nästan för hård. Hudtonerna är utmärkta, men inte riktigt lika snygga och realistiska som vi har sett hos konkurrenten Epson Expression Premium XP-605 som nästan är tusen kronor billigare. I gengäld är skärpan lysande hos HP, där allt står knivskarpt.
Under installationen kan man välja om man vill använda usb eller wi-fi, så att man slipper använda sladd. Skrivaren stöder också Apple Airprint, så man kan skriva ut trådlöst direkt från Ipad och Iphone. Man kan också skriva ut foton från alla vanliga minneskort.

Omdöme

ENVY 120 e-All-In-One är en elegant och tystgående skrivare som pryder skrivbordet. Färgutskrifter är härliga med fin skärpa, men hudtonerna hade kunnat vara bättre och mer realistiska. Kontrasten är åt det höga hållet. Trådlösa funktioner som wi-fi-utskrift, en tryckkänslig skärm och hög användarvänlighet under installation och bruk drar upp betyget.

Specifikationer

Märke
HP