H P Envy 120 e-All-in-One

Envy 120 skiljer sig designmässigt från mängden. Front och topp är av glas och sidorna av mattsvart konstmaterial. Glaslocket täcker hela skannern. Det som ska skannas lägger man med bildsidan uppåt, varefter en arm med skannerhuvudet sveper fram under glasskivan och över dokumentet. Det är annorlunda men fungerar.

#Fotoskrivare #HP
7.7

Tyvärr saknar locket gångjärn, så man kan inte skanna böcker. På de andra maskinerna sitter kortläsaren bakom en usb-port. På Envy 120 fälls det ut en robust låda med kortläsare och usb-kontakter. Även detta funkar bra. Skrivarens egen usb-kontakt sitter på baksidan. Ännu en fin detalj är det inbyggda pappersmagasinet, som automatiskt kör in och ut. Det är lätt och säkrar att magasinet alltid hamnar rätt.
Skrivardrivrutinen är primitiv, vilket står i kontrast till hårdvaran. Programmet fungerar, men man måste runt i flikar och underpunkter för att hitta de nödvändiga inställningarna.
Ljudnivån är bara 43 decibel, och kvaliteten skiljer sig från de andra bara marginellt.
Envy 120 dämpar kontrasten och ökar skärpan, vilket klär många halvdåliga bilder, medan det drar ner entusiastens bilder på ett onödigt sätt. Färgmättnaden är bland testets lägsta och får tyvärr inte hudtoner och pastellfärger att ta sig bättre ut på den färdiga bilden.

Omdöme

Envy 120 pryder skrivbordet mer än de flesta andra modeller och är fin för kontorsbruk. Bildkvalitet och hastighet är dock en bit ifrån entusiastnivå, och färgmättnaden är relativt låg.

Specifikationer

Märke
HP