Epson expression Premium XP-850

XP-850 är en komplett skrivare med skanner, kopiator och fax, om man har ett gammalt hederligt telefonjack, och skannern och kopiatorn har arkmatare. Man kan lyfta locket och kopiera från t.ex. en bok, men den får vara max en centimeter tjock.

#Fotoskrivare #Epson
8.4

Det finns två pappersfack, så man kan till exempel ha papper både i A4-storlek och i mindre fotoformat.
Modellen från Epson är testets dyraste multiskrivare, vilket på förhand gav oss stora förväntningar på utskriftskvaliteten.
Bildkvaliteten är verkligen hög, med en fin detaljgrad och bra detaljer i skuggorna. Generellt är färgmättnaden hög. Problemet är bara att den på vissa ställen är så hög att det går ut över hudtoner, som i en del fall blommar över och blir närmast orange, och samtidigt har XP-850 samma tendens till svaga magentafärgade stick som hos den litet billigare Epson XP-810.
Användarvänligheten är generellt hög när man skriver ut sina bilder på XP-850. Vi får dock konstatera att det kostar ett par decimaler i betyget att vi aldrig lyckades skanna bilder direkt till datorn. Det slutade med att vi gav upp och i stället helt utan problem skannade till ett minneskort i maskinens kortläsare eller till en usb-ingång och därefter kopierade in text och bilder i datorn den vägen.

Omdöme

Epson ställde upp med testets dyraste multiskrivare, som slutar på en fin andraplats. Den är ett förnuftigt köp med genomtänkt design, många funktioner och bra bildkvalitet.

Specifikationer

Märke
Epson