Canon PIXMA MG7150

MG7150 skiljer sig från lillebror MG6450 genom att ha en större, tryckkänslig display och genom att knapparna lyser upp som tryckkänsliga punkter runtom skärmen. Det gör inte modellen lättare att använda, men det gör att den ser både cool och elegant ut.

#Fotoskrivare #Canon
8.5

En klar fördel jämfört med den mindre modellen är att du här får inte bara en, utan två inbyggda papperskasetter i botten av maskinen. En fiffig detalj är att om du skriver ut medan skrivarens front är stängd poppar den upp automatiskt, och utskriften kommer ut. Ljudnivån vid utskrift uppmätte vi till omkring 58 decibel, och ljudbilden är definitivt betydligt mer behaglig än på den billigare modellen. Ännu en fiffig detalj är testets mest kompletta kortläsare, som tar både SD- och CF- och gamla xD-kort.
På bläcksidan använder den samma patroner som lillebrodern; här finns dock dessutom en grå patron för optimering av inte minst svartvita bilder, och det syns på den färdiga bilden. Bildkvaliteten är generellt riktigt bra med fin skärpa och detaljåtergivning, och vårt testark kom ut med maximal färgmättnad. Skannade bilder blev litet matta, och bilderna tillförs inte mycket skärpa. Det går att rädda i bildbehandlingen, men du får inte rakt av det fina skanningsresultat som testvinnaren erbjuder.

Omdöme

MG7150 imponerar med sin höga hastighet. Designen är förvisso trevlig, men tyvärr bullrar
maskinen en del, och när det gäller bildkvaliteten är denna inte riktigt i toppklass.

Specifikationer

Märke
Canon