Canon PIXMA iX6850

Nu kan du Skriva ut i storformat till absolut lågpris. Skärmen är bortrationaliserad, och för den kräsna finns det enstaka begränsningar, så läs varför vi ändå är imponerade.

#Fotoskrivare #Canon
9.0

Det kostar bara lite drygt 1 700 kronor att kunna skriva ut sina bästa bilder i A3+ med iX6850, så vi kunde knappt vänta på de första testutskrifterna. Och de blev riktigt fina – särskilt med tanke på priset. Vi har jämfört bildkvaliteten med Canons kompetenta multiskrivare Pixma MG7150, och resultatet blev riktigt jämnt. Gråtonerna står rent utan tydliga färg­stick, och de enfärgade ytorna störs inte av korn. Färgerna är klara och mättade, och vår enda invändning är att hudtoner kan bli en aning för rödaktiga för vår smak. Det är bra jobbat med bara fem bläckpatroner. Vi har dessutom jämfört bildkvaliteten mot den nästan tre gånger dyrare Pixma Pro-100 som också skriver ut i A3+. Den billigare modellen kan stoltsera med en fin skärpa, men i en direkt jämförelse är det tydligt att Canon har ökat färgmättnaden. Det gör bilderna tilltalande, men färgerna blir inte helt naturtrogna, eftersom de röda nyanserna har en tendens att dominera.

Lågpris med få omkostnader

Utskrifterna görs i ett rätt hyggligt tempo, där en sida i A4-format tar 2 minuter och 13 sekunder i bästa kvalitet, medan ett A3-ark klaras av på 3 minuter och 45 sekunder. Bullernivån är behagligt låg och stör inte, även om man sitter alldeles bredvid skrivaren.

Canon har tagit ett par genvägar för att hålla nere priset. Först och främst har skrivaren ingen skärm, men allt styrs lätt från den medföljande programvaran på datorn. Man ska även observera att papperet kommer uppifrån i stället för vågrätt bakifrån, så detta kan ställa till problem om man ska skriva ut på väldigt kraftigt papper. Man kan dock utan problem använda tjockt papper som Canon Pro Platinum, så det kan man leva med, med tanke på priset. Wi-fi har lyckligtvis inte sparats bort, så man kan mycket väl använda iX6850 som husets enda skrivare, och om man köper de extrastora XL-bläckpatronerna kan man spara runt 30 procent i utgifter.

Omdöme

Man får riktigt mycket skrivare för pengarna här, för bildkvaliteten håller Canons höga nivå, och man får snygga utskrifter upp till A3+. Färgerna är klara och mättade, och man behöver jämföra med dyrare modeller innan bildkvaliteten tydligt överträffas. Frånvaron av skärm är ingen stor nackdel, och så ingår utmärkt wi-fi i priset.

Specifikationer

Märke
Canon