Canon imagePROGRAF PRO-1000

Klassens starka pojke

#Fotoskrivare #Canon
8.8

Pro-1000 är den första skrivaren från Canon som har en röd ring precis som företagets proffsobjektiv. Skrivaren är en rejäl krabat, som kräver två fullvuxna personer för att lyftas upp på skrivbordet. Den väger 32 kilo och är 72 cm lång. Monstret kan i gengäld leverera utskrifter i A2-storlek till kant, vilket den klarar att spotta ur sig på strax över tio minuter. Utskrifterna är riktigt fina. Färgmättnaden är djup, och allt från hudtoner till knallröda blommor blir jättefint. Det är inga problem överhuvudtaget med att pricka in färgerna i svåra motiv. Svartvita utskrifter får inga färgstick, vilket beror på att 4 av de 12 bläckpatronerna har grå och svarta nyanser. En enda patron innehåller klarlack, som läggs ovanpå färgerna. Patronerna är rejält tilltagna behållare på 80 milliliter, vilket ska räcka till 100–600 bilder i A2. Vill du byta ut alla samtidigt går det dock löst på cirka 5 000 kronor.

Omdöme

Fantastiskt djupa färger och utskrifter utan mankemang. Svartvitt blir också snyggt och saknar helt färgstick. Och så kan man skriva ut i A2.
Maskinen är jättestor och monstertung. Även priset är en tung post i fotobudgeten, och när man ska byta bläck får man punga ut rejält igen.

Specifikationer

Märke
Canon